JDE Peet's

23-2-2022

De AEX kon de openingswinst niet vasthouden. Op het eind van de dag stond er -0,6%. Hoe anders verging het bij JDE Peet’s. Voorbeurs kwam het bericht dat het koffiebedrijf in 2021 een omzetgroei van 5% laat zien. Hoger dan wat ze zelf hadden verwacht. De netto winst maakte een flinke sprong. Er was sprake van een verdubbeling t.o.v. 2020. Ook dit was hoger dan wat analisten hadden verwacht. De koers van het aandeel JDE Peet’s steeg vandaag met 14,3% naar een slotstand van € 30,06.

1-3-2021

Alles kleurde groen vandaag. De AEX steeg met 2,11% en herstelde daarmee van de daling van vorige week. Daar waar vorige week de rentes stegen gingen ze vandaag weer omlaag. En dus de koersen van aandelen deden het omgekeerde. M.u.v. het aandeel JDE Peet’s, het vroegere Douwe Egberts. . Dat verloor vandaag 2,5%. Beleggers lijken vooruit te lopen op de jaarcijfers. De omzet zou wel eens wat tegen kunnen vallen. Dan kom je dus op een koude koffie. De slotstand van het aandeel JDE Peet’s was € 32,80.

31-12-2020

Het aandeel JDE Peet’s, waar ook onze koffie (DE) onder valt, heeft sinds kort weer een notering op het Damrak. Op de slotdag van dit crisisjaar steeg het aandeel met 2,6%. De AEX moest 0,6% prijsgeven. Uiteindelijk kan de AEX terugkijken op een zeer bewogen jaar met een 3% rendementsstijging.