Werkwijze

Vanuit een fundamentele analyse selecteer ik interessante bedrijven. Deze bedrijven zitten op AEX en/of Amx. De belangrijkste selectie criteria zijn omzetgroei, winst per aandeel (WPA) en de koers/winst-verhouding (K/W). Deze moeten over de afgelopen jaren positief groeiend zijn.

Via technische analyse bepaal ik een gunstig moment om te handelen in de aandelen / opties van de geselecteerde bedrijven . Voornamelijk gaat het dan om maandopties. Het is zeker niet zo dat ik in al deze bedrijven zit. Nog sterker, het kan ook zo zijn dat ik in één of meer bedrijven helemaal nooit zit. Dit vanwege de kapitaalbeperking.

Ik beleg vanaf 1-3-2016 op deze manier om daarmee de kost te verdienen. Ik hanteer hierbij enkele welbekende uitdrukkingen:

  • cash is king
  • time is money
  • goede bekende bedrijven
  • voldoende spreiding
  • alles is een optie

Daarnaast lever ik onregelmatig op mijn twitter-account #allesiseenoptie onafhankelijk commentaar op de gang van zaken van de financiële markten AEX en Amx. Na sluiting van elke handelsdag schrijf ik een daganalyse van de voor mij meest opvallende beursgebeurtenis. Dit is niet bedoeld als beleggingsadvies.

M.i. zou iedereen met een deel van zijn geld wat niet direct nodig is moeten gaan beleggen. Dit gezien de huidige lage rentestand. Met zelf beleggen kun je een hoger rendement halen dan de huidige rente. Maar let op: met beleggen kun je (een deel van) je inleg kwijtraken. Of zelf beleggen ook iets voor jou is, kun je hier lezen.